Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en voeg de Bartje Boemboe Soto Ayam toe. Bak de boemboe 2 minuten mee.
Voeg de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg een liter kippenbouillon toe. Let op als je een potje bouillon gebruikt; dat moet altijd worden aangelengd met water. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de eieren hard en kook de bami of de rijst.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Snijd de prei en de kool en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Snijd de selderij en
bosuitjes fijn. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Verdeel eerst
wat bami of rijst over 4 grote soepkommen. Doe dan in elke kom een half eitje, bosui, taugé, kool, prei en wat aardappel.
Schep de bouillon met de kip er ruim over. Bestrooi de soep met gefruite uitjes en wat selderij.
Ui, knoflook, lombok, djahé, ketumbar, daun juruk purut,
daun salam, kemirinoten, serehstengel, kunyit, trassi, asem, zout, olie.
Allergenen: Noten Schaaldieren.
Word in een omgeving gemaakt waar pinda's verwerkt worden.