Kook de rijst en laat deze afkoelen. Dat duurt ca. 3 uur. Stort de rijst eventueel op een platte schaal om het afkoelen te versnellen.
Snijd de kip in blokjes. Snijd de prei, kool en wortel en de selderij. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de kipblokjes rondom totdat ze bruin en gaar zijn.
Leg de kip apart. Verhit nog 2 eetlepels olie in de wok en bak de prei, kool en wortel 2 minuten aan.
Voeg de Bartje Boemboe Nasi Goreng toe en bak dit even mee. Voeg de kip en de gepelde garnalen toe en roerbak het geheel nog enkele minuten op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog een paar minuten.
Zet vuur weer hoger en voeg schep voor schep de afgekoelde rijst toe. Roerbak de nasi tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Schep tenslotte de selderij erdoorheen.
Serveer de Nasi Goreng met een spiegelei of omelet.
Ui, knoflook, lombok, trassi, laos,ketjap, ketumbar, djinten, zout, olie
Allergenen: Soja, Schaaldieren
Word gemaakt in een omgeving waar pinda's verwerkt worden.
250 gr Basmati of Pandan rijst 200 gr gepelde Noorse garnalen 250 gr kipfilet 1 prei 1 kleine winterwortel 100 gr witte kool paar takjes selderij 4 eieren 4 eetlepels olie