Deze Boemboe kan je voor zowel boontjes als voor eieren gebruiken.
bereiding BOONTJES:
Maak de kousenband of sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm.
verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de Bartje Boemboe Sambal Goreng 2 minuten aan.
Voeg de kousenband of sperziebonen toe en roerbak het geheel 3 minuten. Voeg 250 ml. water toe.
Laat de boontjes zachtjes
beetgaar stoven.
bereiding EIEREN:
Kook de eieren hard. Verhit 2 eetlepels olie in een wok
en bak hierin de Bartje Boemboe Sambal Goreng. Voeg 250 ml.
water toe en laat de boemboe 5 minuten zachtjes stoven.
Pel de eieren en snijd ze doormidden, leg ze in een schaal en giet de boemboe er over heen.
Sjalotten, knoflook, laos, lombok, ketumbar, trassi, asem, zout, olie, serehstengel, daun salam, santen, gula jawa (palmsuiker).
Allergenen: Schaaldieren
Word in een omgeving gemaakt waar pinda's verwerkt worden